Nieuws & kennis

| Nieuws & kennis

Licht brengt
leven

Naast het ontwerpen van lichtplannen en armaturen houden wij ons ook bezig met het adviseren en informeren van de consument op het gebied van licht(techniek).Tijdens het lezen van onze blogs zult u er achter komen dat licht (en verlichting) een belangrijke factor in ons leven is.

Licht is een voorwaarde voor ons leven. We hebben licht nodig voor ons welzijn; om ons goed te voelen. Ga maar na – een zomerse dag voelt nou eenmaal prettiger dan een sombere donkere winterdag. Om diezelfde redenen voelen we ons in een ruimte met kunstlicht prettiger wanneer deze goed gepland is, van voldoende lichtniveau is voorzien en gezellig aanvoelt. Een ruimte met slechte verlichting brengt ons vaak in een trieste en onaangename stemming.

Daarnaast helpt licht ons kleuren, vormen en afmetingen te herkennen, maar ook om goed te zien. Licht geeft ons ook de mogelijkheid om iets persoonlijks in een ruimte naar voren te brengen. Door het spel tussen licht en schaduw te benutten komt een ruimte tot leven en krijgt het karakter.

Wat is licht?

Tips voor consumenten